tirsdag den 2. november 2010

Fuck hvad verden mener.!

Well - jeg er her stadig. ALtså gik verden ikke under den 30 oktober, som jeg ellers frygtede. Sådan gælder det faktisk næsten alle ting tror jeg. Det må være noget der generelt ligger til menneskeheden - altid at frygte det værste. Sådan har det vidst altid været, -blodspor igennem hele historien fortæller ihvertfald deres helt egen historie. Der er de helt fænomenalt store ting som vi har været bange for igennem historien. Men selv hvis vi går i dybden med hverdagens ting finder vi frygt.


Du har inviteret til middagsselskab fredag den 13. Dine venner med påhæng, I blir i alt 13 til bords. Hvad tænker du på lige nu? Hvilke tanker farer igennem hovedet på dig?

7-9-13, det skal nok gå altsammen? Det er der slet ingen tvivl om. I virkeligheden er der 13 stjernetegn. Det sidste stjernetegn er edderkoppen - er du i øvrigt bange for edderkopper?

De fleste mennesker er i mere eller mindre grad viklet ind i et spind af frygt. Men hvad skaber dette spind? Frygt er hvad vi gør det til. Livet er, hvad vi gør det til. Hvorfor så ikke gøre det til et liv uden frygt?

"Menneskelig dumhed og frygten for det ukendte
har bremset udviklingen til alle tider."
                                                        Immanuel Kant

Vi har vel alle efterhånden hørt om stress management i disse tider hvor man faktisk ikke snakker om andet end stress. Men hvorfor fokusere vi ikke mere på Fear management, da frygt må være en stor kilde til stress, angst og depression. Når vi føler frygt kommer også følelser som vrede, aggression og adskillelse. Når vi frygter en masse ting føler vi os adskilt fra os selv og hinanden.

Jeg tror at alle følelser udspringer af kærlighed og frygt. Når der er kærlige vibrationer er der ingen frygt. Og frygt er jo egentligt noget forfærdeligt noget. Frygt er en illusion der begrænser og hæmmer mennesket mere end noget andet. Hvorfor altid frygte det ukendte? For hvordan kan vi frygte noget vi ikke kender?

Og jeg synes faktisk at frygten er løbet løbsk i verden i dag. Men vi er selv med til at nære den. Når vi fokusere på alle de ting og situationer der kan gå galt i vores liv, dirigere vi reelt vores energi til frygten.

Men ja det er svært i dag. De to største frygtmagere i samfundet er politikerne og medierne. De er styret af at tjene penge og enten holde på eller opnå magt. Og her må det siges at frygt er det bedste værktøj til at opnå de mål. Og så er det klart at det er svært for os andre almindeligt "dødelige" at opnå en tilstand uden frygt.

Men når det så er sagt, må jeg os sige at jeg er ved at være overordentligt træt af frygt. Prøv at tænk efter - hvor mange ting frygter du ikke? Vi er bange for at være anderledes, hvilket måske i virkeligheden er at være bange for os selv? Vi er bange for at miste os selv. Vi er bange for at være alene. Vi er bange for at skille os ud fra flokken eller træde ud af normen og svømme mod strømmen. Vi er bange for at miste vores børn, partner, kæreste, venner. Vi er bange for at miste anseelse, position, titel og status, hvilket egentligt er fuldstændig irrelevant. Som jeg har nævnt i et tidligere indlæg så er vi bange for at droppe skuespillet og bare være os selv.
Vi vil hellere (læs: ikke mig..) vende øjnene den anden vej, eller lukke dem af frygt for at opdage en anden ´virkelighed´ end den vi har bildt os selv ind. I stedet for bare at slå hånden i bordet, konstatere tingenes tilstand som de er og så få gjort noget ved skidtet..
For det eneste frygt gør er at putte os i et psykisk fængsel. Vi føler os maste og trængte og tappet for energi. Den lammer os og vi mister vores handlekraft og tro på os selv. Det er et selvskabt fængsel..

Og politikkerne ved det. Frygt har til alle tider været en måde at styre masserne på. Kan man få mennesker til at frygte noget, vil den normale reaktion være at de ønsker beskyttelse. Og dermed indskrænkes den personlige frihed.
Siden terror angrebet 9/11-2001 er den personlige frihed blevet stærkt begrænset. Folk er bange og søger beskyttelse. Hvilket har medført stigende overvågning, scanning af emails og tusind andre ting. Der er stortset ingen grænser for opfindsomhed, når det gælder om at kontrollere mennesket. I dag kan enhver person anholdes uden begrundelse ifølge terrorparagraffen der tilsidesætter alle vores rettigheder. Det er nærmest en ren heksejagt taget fra de gamle dage..

Digt inspireret af Piet Heins

At leve i nuet,
det er livets teknik og alle folk gør deres bedste,
men halvdelen af os vælger det nu, som gik,
og den anden halvdel vælger det næste.
Og dette forrige nu og det kommende nu bliver aldrig i livet presente,
og alle folks levetid går så nu
med bare at mindes og at vente på at øjeblikket nu åbner sig.
men det nu, som er gået, er altid forbi,
og det næste bliver aldrig det rette.
Næ, sørg for, at det nu, du lever i,
én gang for altid er netop nu og her.

Hvad sker der med vores fremtid når vi konstant hører i medierne - ”I have a nightmare” i stedet for ”I have a dream”?

Det afhænger jo så helt af hvor meget vi lader os påvirke af medierne. - Derfor var jeg helt oppe og køre da jeg dagen efter det mislykkede terror angreb i Dk (terroristen der "valgte" at detonere en bombe på toilettet) så et indslag i ´Live fra Bremen´ hvor de lavede en sketch hvor de gjorde grin med ham..! Det var da kanon god stil.!.. Det viser fremfor alt at det ikke er alle der er bange for terrorister, eller bange for at gøre grin med dem..! Så måske det går i den rigtige retning..

Én ting er ihvertfald sikkert.. Jeg er så pisse træt af at alle er bange for alting.. Fuck om du passer ind i samfundet.. Fuck om du ligner en million og siger de "rigtige" ting på de rigtige tidspunkter.. Kan folk ikke li dig fordi du ikke passer på stereotypen i det danske samfund - så fuck da dem.. Så er de bare ikke mere værd..
De absolut fedeste mennesker synes jeg er dem der er ligeglade. Ikke med samfundet eller med mennesker i helhed. Men dem der er ligeglade med hvad andre mener om dem. Jeg siger ikke at du skal dukke op til dine venners bryllup i et par lasede jogging bukser du har brugt i 14 dage og en t-shirt fra da du fra 13 år. For hvis du gør det handler det ikke længere om dig selv - men om mangel på respekt og medfølelse overfor dine medmennesker. Nej det jeg mener er at det da for helvede kan være ligemeget om håret sidder perfekt når du skal ned og handle ind. Det er sku da ligemeget om du går i Dolce & Gabbana hver dag. Opfør dig - og gå i det tøj DU kan li.. Ikke som dine kammerater og omverdenen synes. Stop med at ændre dig selv og dit udseende for andres skyld.. Vær dig selv..

Ellers ender du med at spille skuespil hele livet.
Hvorfor handler det altid om " Find 5000 fejl" ? Og ikke "Find 5000 gode ting" ?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar