onsdag den 23. februar 2011

Frivilligt arbejde og nødhjælp - hjælper det?

Ja det er den super smarte overskrift til et emne jeg (for at sige det lige ud) overhovedet ikke har styr på.. Og nej jeg orker faktisk heller ikke at bruge endeløse timer på at sætte mig ind i det..
Jeg tror det her indlæg kommer til at handle om hvad der lige falder mig ind - så forbered dig på et virvar af rod.!.
MEN - min holdning er helt klart at man skal hjælpe de folk der har brug for hjælp.
Kort og godt.
Ja der er mange der bruger pengene ufornuftigt, og ja vi andre ved da helt sikkert hvad der ville være bedst for dem, og ja mange af pengene ender ikke lige de rigtige steder etc etc.. Men nej!
Kort og godt - dem der har brug for hjælp - skal hjælpes.

Ting der kan pisse mig af er at se folk der støtter en eller anden åndsvag gruppe på facebook - fx med titlen "Hvorfor skal vi hjælpe mellemøsten når de brænder vores flag af?? Lad os hellere bruge pengene i Danmark".. Flot smarte.. For ja i har jo helt ret - samtlige mennesker i mellemøsten render rundt og tramper på danske flag med ild i..
Fordi de viser 5000 mennesker der gør det i tv, kan man vel ikke udlede at det er alle dernede der har det sådan??
5000 - ud af mange mange mange millioner..!.
Det er lidt det samme som at sige at alle danskere er nazister - fordi Jonni Hansen og 25 paphoveder render rundt og spiller smarte én gang hver 3. uge..
SUK..!..
Det at hjælpe andre kan betyde mange forskellige ting. At være der for dine venner når de har behov for det (tak til Mads, Michelle, Victor og Cathrine da jeg var hjemløs i en kortere periode).
Det at man ved at man kan stole på hinanden.

Forleden dag stod jeg i Fakta et sted midt i køen (dvs halvvejs nede i butikken!) - og kunne ikke forstå hvorfor det hele gik så langsomt. Jeg kigger ned mod kasserne og kan se en ældre dame der står og bakser med 45 mere eller mindre halvstore varer - imens køen bare bliver længere og længere.
Køen er fyldt med mødre og fædre der skal hente børn og hjem og lave mad - hveranden kigger desperat på deres armbåndure imens man bare kan se frustrationen brede sig i deres ansigter. En del rømmer sig, og folk giver igennem deres lyde og kropssprog udtryk for at nu må den ældre damen egentligt godt se at skynde sig.
Og jeg bliver simpelthen så arrig..!.. Ikke på den ældre dame - men på alle de mennesker der bare står og bliver mere og mere frustrerede, uden at gøre noget ved det. Jeg marchere ned til kassen og spørger om jeg ikke skal hjælpe hende, da jeg kan se at det er nogle store varer som hun står med.
Hun var så taknemmelig at man skulle tro at det var løgn. Hun kunne da ligeså let som jeg fornemme at folk var irriterede. Det tog 20 sekunder og så var hendes ting pakket og hun gik en anelse gladere ud fra butikken..
Et enkelt butiks besøg kunne have endt med at ødelægge hendes dag.. Det synes jeg betyder noget.
De små ting. Hvis det store flertal mener at vi skal smide milliarder af kroner i det danske samfund så vi alle sammen får det godt - hvad så med at starte nede ved din lokale købmand? Hvad med at udvise almindelig høflighed og hjælpe personen der står lige foran dig?

Men ja hjælp kan være mange ting. Alting kan ikke gøres op i penge. Det at lytte til hvad folk siger er ihvertfald et skridt i den rigtige retning.
Og en ting man skal gøre op med sig selv er - man kan ikke hjælpe hele verden (taler af erfaring).
Og man skal heller ikke prøve på det. Det er en alt for stor mundfuld.

1 kommentar:

  1. Du har så ret: Hjælp dog hinanden!!

    Forleden kom jeg kørende i bil mod byen med min mor, og vi ser en mand i kørestol som tydeligvis hænger fast i sneen på den anden side af vejen. Så ser man flere og flere biler der bare kører forbi.. Arg!! Det tager 2 MINUTTER af din tid at hjælpe, eller ihvertfald bare at stoppe, og gå ud og spørge om manden har brug for hjælp. Men nej nej, "det er ikke mig der har problemer, så er det ikke mit problem". Vi stoppede så og fik hans kørestol (og ham selvfølgelig ;)) bakset sikkert op på cykelstien igen.

    Hvor kan sådan noget altså næsten ødelægge ens dag, når man ser hvor mange der bare kører videre.. ØV!

    SvarSlet